30-12-2021, Eindhoven

Lieve volgers, 

Ik zet me al geruime tijd in voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ik had altijd de droom om me ook maatschappelijk in te zetten buitende Nederlandse grens. In een land waar mensen een steun in de rug kunnen gebruiken.

Ik geloof dat alle kleine beetjes helpen. Ik geloof ook dat kwetsbaarheid mensen verbindt. In kwetsbaarheid zit kracht verscholen. Kwetsbaarheid houd je scherp en zorgt voor zelfreflectie. En nu dat het nieuwe jaar voor de deur staat wil ik jullie meenemen in mijn kwetsbaarheid, mijn verhaal over mijn drijfveren voor mijn stichting.

Voor mij heeft het lot bepaald dat er geen moederschap gaat komen. Op latere leeftijd ben ik me gaan realiseren dat mijn bestemming elders ligt. Om op een andere manier nalatenschap te realiseren waar anderen iets aan hebben. Mijn legacy is gericht op dat ene Marokkaans dorpje in Zuid-Marokko waar het ooit is begonnen, mijn roots. Het leven heeft ervoor gezorgd dat mijn wieg in Nederland kwam te staan. 

Stichting MoralCompassNL is in de corona crisis tot leven gekomen (2020). Ik wilde vanuit de stichting een bijdrage leveren aan een wereld buiten mijn eigen kring. Een plek waar mensen niet terug kunnen vallen op voorliggende voorzieningen zoals wij dat in het westen gewend zijn. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel dat mij (in het leven) ver heeft gebracht. Daarom is het voor mij belangrijk om mijn stichting te richten op een bereikbare plek waar contacten liggen. Daarbij samen te werken met betrouwbare pioniers. Het logisch gevolg is de pijlen te richten op het Zuid-Marokkaans dorpje Hassi al Bagar waar mijn voorouders vandaan komen.

Het begon als een idee en 1.5 jaar later ben ik omringd met mensen die de stichting helpen groeien. Ieder op zijn eigen manier. Waar een hart is, is een weg! Waar mijn hart sneller van gaat kloppen is wat er ondertussen is ontstaan. Een movement, een verandering, een beweging bij de lokale dorpelingen. Zij willen de uitgevoerde acties/initiatieven van mijn stichting versterken. Lokale bewoners bundelen hun krachten en zijn een community gaan vormen gericht op de toekomst van het dorp. Er is een vrouwenvereniging opgericht door zes topvrouwen waaronder mijn steun en toeverlaat Fatima, mijn dierbare nicht (meer een zus). Zij besloten om mijn naam aan hun vereniging te verbinden, mijn bescheidenheid vond dat lastig….
Hoe dan ook, vanuit de stichting willen wij deze vrouwen steunen met hun onlangs opgerichte gemeenschapshuis (dec 2021). Het is een plek met werkgelegenheid, creatieve activiteiten en educatie. Niet te vergeten een plek waar dorpskinderen terecht kunnen en mensen met een hulpvraag.

Last but not least in dit gemeenschapshuis wordt op termijn ook de acties/initiatieven van de stichting onder gebracht: o.a. de Ramadan voedselpakketten en het jaarlijks kinderfeest.

Via deze weg wil ik alle betrokkenen bedanken die al dit moois mogelijk hebben gemaakt.

Alleen kom ik ver, samen komen we verder!

Liefs Malika Azammad

Leave a reply

MoralCompassNL is een non-profit organisatie met als doel om de armoede in Hassi Al Bagar van onderop te doorbreken.

Contact

KvK: 80032214 Bank: NL71BUNQ2051291543

Copyright © 2020 Stichting MoralCompassNL | All Rights Reserved