Omdat Stichting MoralCompassNL hard groeit kunnen wij wel wat extra hulp gebruiken.

De dames van de vrouwenvereniging en de coöperatie van Hassi Al Bagar in Marokko beginnen goed op dreef te raken. Ze helpen structureel een aantal mensen in het dorp die gezondheidsproblemen hebben, of op een andere manier in een lastige situatie zitten.

Ze verzorgen opvang voor de jongste inwoners (de kleuters dus) en extra lessen (bijvoorbeeld in Frans en Engels) voor de schoolgaande jeugd. Daarnaast wordt er aan de vrouwen bijvoorbeeld ook naailes gegeven; een mogelijkheid om in een eigen inkomen te voorzien.

En ze zijn ‘ook nog even’ hard bezig om de vrouwencooperatie verder vorm te geven. Zodat ze meer in kosten zelf kunnen dragen en vooral -een grote droom van ze- omdat ze echt meer werkgelegenheid willen voor het hele dorp.

Kortom; deze kanjers zijn enorm gemotiveerd aan de slag.

Vanuit Nederland (en soms ook België) willen we ze natuurlijk hier heel graag zo goed mogelijk in ondersteunen. En dat is waarom we hard op zoek zijn naar één of meerdere helden die in Nederland de stichting komen versterken.

Wat zoeken wij vooral? Bestuursleden. Mensen die niet bang zijn om actief bij te dragen aan, en mee te denken over de vooruitgang van een klein dorpje in Marokko.

Een penningmeester is onze droom. Maar ook bestuursleden die op een andere manier hun steentje willen bijdragen zijn meer dan welkom!

Natuurlijk wil je eerst de stichting leren kennen! Je bent van harte welkom om contact op te nemen met Malika Azammad via +31 6 43131940 of‬ stichting@moralcompassnl.com om vrijblijvend kennis te maken en al je vragen te stellen.

De vacature voor de penningmeester staat hieronder. We zouden het enorm leuk vinden om je binnenkort in het bestuur van stichting MoralCompassNL te kunnen verwelkomen!

Leave a reply

MoralCompassNL is een non-profit organisatie met als doel om de armoede in Hassi Al Bagar van onderop te doorbreken.

Contact

KvK: 80032214 Bank: NL71BUNQ2051291543

Copyright © 2020 Stichting MoralCompassNL | All Rights Reserved