Mijn vrijwilligerswerk-ervaring in Hassi al Bagar!

door Miryam

Onlangs kreeg ik de kans om enkele dagen vrijwilligerswerk te doen het dorpje Hassi al Bagar in Marokko

Het was mijn allereerste ervaring met vrijwilligerswerk in het buitenland, en ik kan met zekerheid zeggen dat het zeker niet de laatste zal zijn!

 De lokale gemeenschap ontving mij met open armen en ik werd overladen met warmte en gastvrijheid.

Samen met een andere toegewijde vrijwilliger en de vrouwen van de plaatselijke vereniging hebben we diverse kinderactiviteiten gepland, dit alles in nauw overleg met de kinderraad. Wat deze organisatie zo bijzonder maakt, is de actieve betrokkenheid van de kinderen zelf. Ze leren op deze manier dat hun stem ook werkelijk meetelt en gewaardeerd wordt. Het was hartverwarmend om te zien hoe de kinderen straalden van plezier tijdens alle activiteiten die we organiseerden!

Deze ervaring heeft mij een diepere waardering bijgebracht voor de kracht van gemeenschappen en de impact die vrijwilligerswerk kan hebben. Het heeft mijn horizon verbreed en mijn begrip verdiept van de diverse manieren waarop we elkaar kunnen ondersteunen en verrijken, ongeacht onze achtergrond of locatie.Door samen te werken met de lokale gemeenschap, heb ik geleerd over hun (en ook mijn) cultuur, tradities en uitdagingen. Het heeft me ook laten zien hoe belangrijk het is om de stem van kinderen te erkennen en hen te betrekken bij besluitvormingsprocessen.

Deze ervaring heeft mijn hart gevuld met vreugde en dankbaarheid en heeft me geïnspireerd om me verder in te zetten voor gemeenschappen. Het heeft me ook geleerd dat kleine gebaren van vriendelijkheid en solidariteit een grote impact kunnen hebben op het leven van anderen. Kortom, het heeft mijn perspectief verbreed en mijn motivatie versterkt om een positieve verandering teweeg te brengen, waar ik ook ben.

Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan Malika voor haar vertrouwen en voor haar toewijding aan haar dorpje. Het is prachtig om deel uit te maken van zo’n mooi en inspirerend initiatief. 

Ik heb ontzettend genoten van mijn tijd in Hassi al Bagar en kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek in mei!

1 Comment

Comments are closed.

MoralCompassNL is een non-profit organisatie met als doel om de armoede in Hassi Al Bagar van onderop te doorbreken.

Contact

KvK: 80032214 Bank: NL71BUNQ2051291543

Copyright © 2020 Stichting MoralCompassNL | All Rights Reserved