‘Ik ben Fatima Ezzahra Nouhaili, 22 jaar en woon in het dorp Hassi Al Bagar. Eerst was ik alleen docente in het gemeenschapcentrum. En nu heb ik er een takenpakket bij gekregen, die van bestuurslid van de vrouwencoöperatie. Ik ben namelijk gevraagd om toe te treden!

De dag voor het bezoek van onze Amerikaanse gasten in oktober was bijzonder. Alles stond in het teken van voorbereiding op het bezoek van een delegatie Amerikaanse toeristen die voor het eerst ons dorp bezochten.

Samen met de leden van onze coöperatie hebben we een speciaal ontbijt bereid met lokale Amazigh specialiteiten. Handgemaakt door de dames van onze coöperatie.

Nadat de gasten zijn aangekomen, hebben we ze ontvangen en samen ontbeten. Hierna hebben we wat foto’s gemaakt.

Vervolgens zijn we op korte tour gegaan naar ons gemeenschapscentrum van onze coöperatie. Zo hebben we onze gasten laten zien waar we werken en kennis laten maken met enkele traditionele en lokale producten. Waaronder kleding, accessoires en huisgemaakte producten.

De toeristen genoten volop  van de tijd die ze in ons dorp doorbrachten. We hebben samen een geweldige tijd gehad en ik hoop dat ze nog eens terugkomen.

Dit was een heerlijk gevoel voor mij en de rest van onze coöperatieleden. Vandaag hebben we iets bereikt wat ik niet in woorden kan omschrijven.

Ik kijk ernaar uit om nog meer te bereiken en ik hoop dat dit nog maar een begin zal zijn van vele andere successen. Ik hoop dat we straks wereldwijd bekend zijn en dat we samen, hand in hand, nog meer zullen bereiken. Iedere dag word ik trotser omdat ik deel uitmaak van dit succes en van van deze coöperatie.

Leave a reply

MoralCompassNL is een non-profit organisatie met als doel om de armoede in Hassi Al Bagar van onderop te doorbreken.

Contact

KvK: 80032214 Bank: NL71BUNQ2051291543

Copyright © 2020 Stichting MoralCompassNL | All Rights Reserved