Nieuwsbericht naar aanleiding van bezoek pedagogische studenten

De kracht van cultuur 

In de meivakantie hebben de dorpelingen uit Hassi Al Bagar hun ogen uit gekeken: een delegatie van 25 studenten en 3 docenten van Fontys Pedagogiek streek hier een dag neer om meer te weten te komen over de verschillende activiteiten van de vrouwenvereniging en over de Marokkaanse cultuur in het algemeen. De reis maakt deel uit van het sociaal-educatieve en culturele programma van Fontys Pedagogiek. 

Ter ere van dit bijzondere en welkome bezoek, is een afvaardiging van de vrouwenvereniging samen met de Fontys-delegatie gaan eten in restaurant SAYKOUK. Een dag later zijn de Fontys-studenten naar het hoofdkantoor van de vereniging gegaan. Hier hebben ze een warm onthaal van zowel de leden van de vrouwenvereniging gekregen als van de kinderen en jongeren uit de buurt. 

Vooral voor de dorpskinderen is het een indrukwekkend bezoek geweest waarbij ze actief mochten deelnemen aan de welkomstceremonie. Dit heeft gezorgd voor vele speciale en spannende momenten samen met de Nederlandse studenten. Voor hen een grote kans, een once in a lifetime moment, om zo’n groep studenten te leren kennen. Praten bleek lastig aangezien de kinderen enkel Arabisch spreken. Toch hebben zij een weg gevonden waardoor zij elkaar konden begrijpen: door middel van mimiek, gebaren, ogen en lichaamstaal konden zij met elkaar ‘spreken’. Sport, spel en live muziek heeft voor entertainment en festiviteiten gezorgd. Dit bracht vreugde, blijdschap en intensiteit voort bij de kinderen die werden aangemoedigd met allerlei prijzen. 

Malika’s Vereniging voor Ontwikkeling en Solidariteit is de Fontys-delegatie – de studenten én docenten – enorm dankbaar voor het geluk dat ze naar het dorp, de vrouwenvereniging en met name de jonge kinderen hebben gebracht.

Leave a reply

MoralCompassNL is een non-profit organisatie met als doel om de armoede in Hassi Al Bagar van onderop te doorbreken.

Contact

KvK: 80032214 Bank: NL71BUNQ2051291543

Copyright © 2020 Stichting MoralCompassNL | All Rights Reserved